Steeds meer apparaten hebben tegenwoordig een ingebouwde draadloze netwerkkaart en bieden de gebruiker steeds meer gemak, zo ook de Logitech Squeezebox Touch. Een mooi apparaat wat vorig jaar op de IFA is geïntroduceerd. Logitech heeft ons, Stylecowboys, de mogelijkheid gegeven om het apparaat te testen. Het moet gezegd worden, het is een indrukwekkend apparaat met een hoge must have factor.
De Squeezebox Touch is de opvolger van de Classic. Deze versie is voorzien van een Touchscreen en met een grootte van 4.3”, dat je ook als fotolijst kunt gebruiken. Het apparaat biedt je de mogelijkheid om je Flickr account te koppelen. Zo bevat dit apparaat nog andere voordelen en gebruikersgemakken. Hieronder heb ik uitgebreider uitgelegd wat wij van de Logitech Squeezebox Touch vinden. De Logitech Squeezebox Touch moet altijd aangesloten worden op een stereo set, zo maak je optimaal gebruik van de goede audio weergave.
Inleiding
Uitpakken
Tijdens het uitpakken kwam ik alle gebruikelijke spullen tegen die nodig zijn voor dit apparaat. Zo zat er een optische kabel, adapter, handleiding, de Squeezebox Touch, afstandsbediening en batterijen in de doos. De doos was mooi vormgegeven en het scherm van de Squeezebox was gelukkig afgeschermd met een stukje plastic. Het eerste wat ik heb gedaan, is het apparaat aansluiten op mijn home cinema set en de stekker in het stopcontact.
De eerste indruk was een leuk en mooi apparaat, die zeker niet misstaat in een moderne of klassieke inrichting. Aan de achterkant bevinden zich nog koptelefoon ingang, optische ingangen, digitale aansluitingen, ethernet, USB en een aansluiting voor de adapter. De optische kabels zijn meegeleverd, maar voor de digitale aansluitingen dien je zelf kabels aan te schaffen. De zijkant is voorzien van SD kaart ingang, waarbij je een SD kaart kunt insteken voorzien van foto’s.
Installeren en account aanmaken
Installeren
Nu komt de grootste uitdaging voor de meeste mensen, namelijk het installeren en werkend krijgen van de Squeezebox Touch. Nou, ik kan je vertellen dit is een koud kunstje. Nadat ik de stekker in het stopcontact had gestoken, sprong het apparaat aan. De eerste keuze is de taal van de installatie. Hierbij kies je uiteraard voor ‘Nederlands’. Daarna gaat het apparaat zichzelf configureren en klaar maken om aan de slag te gaan. In de handleiding van Logitech stond vermeld dat je alvast een account kon aanmaken op Mysqueezebox.com. Wat hier het nut van is, zal ik zo uitleggen. Het mooie van de Squeezebox Touch is de ingebouwde draadloze netwerkkaart, waardoor je geen netwerkkabel meer nodig hebt. Er bevindt zich nog wel een Ethernet ingang op de achterkant, dat is voor mensen die een zwak of geen draadloos netwerk hebben draaien. Dat is wel nodig om draadloos te kunnen streamen.
Account aanmaken
Je kunt een account aanmaken op Mysqueezebox.com, waarmee je een Squeezebox Server kunt installeren op je computer. Daarmee synchroniseer je de Squeezebox en de muziek op je computer, waardoor je direct toegang hebt op je computer. Ik moet zeggen dat dit goed werkt en ik vrijwel geen last van storingen heb. Met een G-verbinding kun je nog gemakkelijk op je computer blijven werken, zonder dat je al te veel last hebt van de Squeezebox, eigenlijk helemaal niets. Nadat ik mijn account had aangemaakt en Squeezebox Server had aangezet, had ik direct toegang tot mijn muziek en kon ik dit op mijn home cinema afspelen. Ik maak gebruik van iTunes en mijn podcasts waren gewoon te beluisteren.
Instellingen
De Squeezebox Touch bevat nog een hoop mogelijkheden, zoals het instellen van favoriete radiostations, muziek op aanvraag, podcasts, Facebook functie, fotoservices, display instellingen, etc. Kortom echt te veel om op te noemen! De Squeezebox bevat te veel functies om in korte tijd uit te proberen en ik vraag me af of je ze als gebruiker allemaal echt gaat gebruiken. Maar dat is bij veel apparaten. Wat ik wel heel handig vond, was de Facebook, Flickr en favorieten functie. De Facebook functie maakt het mogelijk om je nieuws feed, vrienden en foto’s te tonen op de Squeezebox Touch. Hierbij hoef je alleen maar in te loggen met je e-mail adres en wachtwoord. Dit geldt hetzelfde voor de Flickr functie, waarmee je de Squeezebox Touch als digitale fotolijst kunt gebruiken. Met de kleine display is dit een leuke bijkomstigheid, want de kwaliteit van het beeldscherm is absoluut niet slecht. Denk wel dat een digitale fotolijst van goede kwaliteit, iets praktischer is.
De functie ‘Favorieten’ is de meest ideale, omdat je hiermee je favoriete radiostations opslaan. Iedereen luistert ongeveer wel naar dezelfde radiostations en je hebt altijd wel je favoriete. In plaats van dat je elke keer moet zoeken, kun je de snelkoppeling opslaan in het menu ‘Favorieten’. Een simpele touch op het scherm is voldoende om het station te laden. Andere leuke mogelijkheden op de Squeezebox Touch zijn de weergave mogelijkheden en de ‘slimme’ functie. Je kunt kiezen uit soorten thema’s voor de achtergrond, met allerlei kleuren en patronen en de weergave van de klok. Daarbij kun je zelf instellen hoe je wilt dat de weergave is, wanneer je luistert naar een radiostation. Ik heb gekozen voor de functie waarbij je het nummer ziet, dat op dat moment gedraaid wordt. De ‘slimme’ functie, zit net iets anders in elkaar. Wanneer je naar een radiostation luistert, kun je rechtsboven in op het ‘+’ klikken en krijg je een submenu te zien. Hierin kun je kiezen voor ‘U bevalt misschien’ en vervolgens kun je klikken op ‘U mag ook’ of ‘Genre’. De Squeezebox Touch geeft dan andere radiostations aan uit dezelfde regio of met dezelfde soort muziek. Ideaal, want zo koppelt hij automatisch andere interessante stations. Een top functie!
Conclusie
Conclusie
Al met al is het een goed apparaat met voldoende gebruikersfuncties (misschien zelfs te veel!), mooi ontwerp, bedieningsgemak en van goede kwaliteit. Steeds meer apparaten kunnen draadloos bediend worden, daar past de Squeezebox Touch perfect tussen. Een netwerkkabel is niet meer nodig, want alles kan draadloos bestuurd worden. Je hebt de keuze uit veel radiostations en je kunt naar je eigen muziek luisteren. Echte grote nadelen zijn er niet te vinden, misschien kan Logitech er ook digitale kabels bij leveren. Dat scheel toch weer iets in de kosten. De Logitech Squeezebox Touch is online verkrijgbaar vanaf €295,- inclusief verzendkosten. Dat is misschien toch het hekelpunt voor veel consumenten, want voor €89,- kun je ook een Airport Express aanleggen. Toch is de Squeezebox Touch het wel dubbel en dwars waard.
Foto’s
Verder lezen over Logitech
Gadgets11.06.2019
Logitech komt met nog betere versie van de populairste gamingmuis
Gadgets05.10.2016
Looks & brains: de 3 hightech design toppers van 2016!
Gadgets07.09.2014
Maak kennis met het nieuwe toetsenbord van Logitech voor computer, smartphone en tabelt!
Computer16.08.2013
Logitech keyboard met ingebouwd touchpad
Domotica16.04.2013
Nieuwe Logitech universele Harmony-afstandsbedieningen
Computer05.02.2013
Logitech Ultrathin Keyboard voor iPad Mini
Computer13.12.2012
Logitech Wireless Rechargeable Trackpad voor Mac
Computer12.12.2012
Logitech Bluetooth Easy-Switch Keyboard voor Mac, iPad en iPhone
Verder lezen over Speaker
Gadgets07.05.2020
Maak kennis met de Sonos Arc, een stylish soundbar met geluid van bioscoopkwaliteit
Gadgets25.09.2019
Sonos introduceert eerste Sonos voor buitengebruik
Gadgets13.11.2018
HAY for Sonos-collectie combineert design met luisterervaring
Multimedia03.09.2018
IFA 2018: De Beosound Edge vindt het wiel opnieuw uit
Gadgets04.08.2018
Deze 1:1 replica HAL 9000 bluetooth speaker is helemaal af
"I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't let you not buy that."Multimedia01.08.2018
Soundots: mooi en modulair bluetooth speakersysteem
Best klinkende blokkendoos ooitGadgets29.07.2018
Dé speaker voor serieuze F1-fans: een ultrasoft Pirelli band
Gadgets05.07.2018