De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl
Kun je het je voorstellen, ijs dat niet smelt in de zon? Het gaat binnen een paar jaar de schappen in! Wetenschappers zijn op dit moment druk bezig met een manier om ijs te maken dat heel langzaam smelt, meldt The Telegraph.
Het ‘nieuwe’ ijs, met de natuurlijke proteïne BsIA, is gebaseerd op een natuurlijk voorkomend eiwit, wat lucht, vet en water bij elkaar bindt. Op deze manier zal het minder snel smelten. Ook gaat het ervoor zorgen dat het ijs duurzamer en steviger wordt, met daarnaast minder calorieën. Goed nieuws!
Wetenschappers uit Schotland zijn op dit moment nog druk bezig met het onderzoek, maar naar verwachting zal dit langzaam smeltende ijs over ongeveer drie jaar in de winkels liggen.
Zoals het er nu naar uitziet kun je over een paar jaar dus écht op je gemak een ijsje eten!
Photocredits header: © Brent Hofacker/Fotolia
Verder lezen over Health
Lifestyle21.03.2024
Zo vind je een goede bureaustoel
Lifestyle22.02.2024
4 redenen om dagelijks zink supplementen te slikken
Food14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Lifestyle23.09.2022
Deadlines op je werk. Hoe ga je ermee om?
11.04.2022
Tongbeslag goed aanpakken, zo doe je dat
28.04.2021
Wandelen is inmiddels een populaire hobby: 5 tips voor een geslaagde wandeling
Lifestyle20.04.2021
Ken jij de luxe boxen van House of Treats al?
Food08.02.2021