De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl
Vroeger moest je opstaan als je de zender op de TV wilde veranderen. Tegenwoordig is het gebruik van een afstandsbediening niet meer weg te denken. Bij ieder apparaat krijg je er wel eentje en wanneer je een beetje een thuisinstallatie hebt, heb je er al snel drie op de tafel liggen. Met de Harmoney One+ wil Logitech dit veranderen.
Harmony One+ gebruiksklaar maken
Of een universele afstandsbediening daadwerkelijk goed is, begint al bij de installatie. Ik heb te vaak al universele afstandsbedieningen gehad waarbij het instellen te lastig was of simpelweg niet ging. Dit was dan ook mijn eerste gedachte toen ik de Logitech Harmoney One+ uit de verpakking haalde; “Hoe snel ben ik aan het zappen met dit ding?”.
Harmony One+ gebruiksklaar maken
Het aan-het-zappen-zijn was sneller dan verwacht. Logitech maakt gebruikt van een database die je kunt raadplegen via hun website. Deze database bevat meer dan 225.000 apparaten van meer dan 5000 merken. Je sluit de Harmoney One+ aan met een USB-kabel en via de computer doorloop je een menu waarmee je je apparaten toevoegt. Je kunt tot maximaal 15 verschillende apparaten toevoegen aan de Hamorny One+. Logitech geeft al gelijk het advies om eerst van alle apparaten die je wilt bedienen alle gegevens op te schrijven. Vervolgens is het toevoegen zo gebeurd.
Het mooie aan een universele afstandsbediening is dat deze vaak een sequenties kan doorlopen die je normale handmatig moest doorlopen met de verschillende afstandsbedieningen. Na het toevoegen van de verschillende apparaten kun je een activiteit toevoegen. Een activiteit is een lijst van acties om bijvoorbeeld je TV en HD-decoder aan te zetten. Tevens zorgt deze activiteit ervoor dat tijdens het TV of DVD kijken, de knoppen die op de Harmoney One+ zitten de juiste actie uitvoeren.
Zo is mijn “watch TV”-activiteit opgebouwd uit het volgende;
- Zet TV aan
- Zet HD-decoder aan
- De knoppen volume en kanaal bedienen de HD-decoder
Wanneer ik nu op “watch TV” druk, worden de apparaten aangezet. Verander ik het volume, dan wordt het volume van de HD-decoder verandert en niet die van de TV. Ondanks dat dit behoorlijk complex lijkt, maakt Logitech het zeer makkelijk dit in te stellen. Door middel van een aantal vragen, zorgt Logitech voor de juiste instellingen.
Na het instellen van de activiteiten vraagt de software of je alles wilt wegschrijven op de afstandsbediening. Dit duurt enkele seconden waarna je afstandbediening klaar is voor gebruik. Uiteraard blijven alle instellingen ook online bewaard. Het hele process van apparaten toevoegen en een activiteit instellen kostte mij ongeveer 5 minuten.
Het instellen van een universele afstandsbediening doe je normaal gesproken maar één keer. Toch is het een wezenlijk onderdeel van de gebruikservaring. Bij Logitech hebben ze ervoor gezorgd dat het instellen zeer makkelijk en snel verloopt.
Harmony One+ in gebruik
Harmony One+ in gebruik
Na het instellen was het dan tijd om op bank te ploffen. Met één druk op de knop werden de apparaten aangezet en kon ik TV kijken. Het touchscreen laat zien welke functies op dit moment actief zijn en gelijk te gebruiken zijn. Wil je toch een functie gebruiken die niet op het hoofdscherm beschikbaar is, kun je eenvoudig naar de afzonderlijke apparaten gaan door op “devices” te tappen. Vanuit hier kies je het apparaat en de functie die je wilt bedienen. Met één tap ben je weer terug in de “current activity” en bedien je de apparaten weer met de hardware knoppen op de Harmony One+.
Het touchscreen reageert goed en is zeer helder. Daarnaast lichten verschillende knoppen op in het donker waardoor je dus niet hoeft te zoeken naar de juiste knop om van zender te wisselen of om het volume zachter te zetten.
Om ervoor te zorgen dat de batterij niet te snel leeg raakt en je niet wordt afgeleid door het scherm tijdens het kijken van een film heeft de Harmony One+ een bewegingssensor aan boord. Hierdoor schakelt de verlichting en het scherm zich na enkele seconden uit. Beweeg je de afstandsbediening, dan wordt alles weer ingeschakeld.
Door het ergonimische design ligt de One+ goed in de hand. Ondanks het touchscreen is de One+ niet veel groter dan de standaard afstandsbedieningen. Logitech heeft dus goed gekeken naar wat mensen graag zien als afstandsbediening.
Omdat een touchscreen natuurlijk veel stroom vraagt en je meerdere afstandsbedieningen vervangt met maar één is een goed stroomvoorziening een pré. Dit lost Logitech op met een mooi dockingstation waarmee je de One+ oplaadt. Op het dockingstation zit een lichtje zodat je deze ook makkelijk kunt terugvinden wanneer het donker is.
Mocht tijdens het bedienen van de One+ er toch iets fout gaan, dan heeft de afstandsbediening een Support Assistant. Deze kun je gelijk vanaf de afstandsbediening aanroepen en helpt je met het oplossen van veel voorkomende problemen.
Conclusie en foto’s
Conclusie
De Logitech Harmony One+ is een welkome vriend in mijn woonkamer. Waar ik me voorheen altijd stoorde aan alle losse afstandsbedieningen en de rompslomp om een bepaalde sequentie te volgen om verschillende apparaten aan te zetten, zorgt de Harmony One+ voor rust. Het TV of DVD-kijken wordt op deze manier een stukje plezieriger. Wil je een goed product, geef dan iets meer geld uit aan de Harmony One+ in plaats van de universele afstandsbedieningen die je vaak al voor 3 tientjes kunt kopen.
De Logitech Harmony One+ is te koop bij verschillende Nederlandse winkels en webshops voor een advies prijs van 149 euro.
Niet door vertellen maar ik ben zo tevreden met de Logitech Harmony One+ dat mijn vader (hij heeft 4 afstandsbedieningen) er eentje onder de kerstboom zal vinden!
Vandaag is onze laatste Logitech Lucky Monday Show #LLMS die we afsluiten met een echte Kerstknaller. We mogen maar liefst 10x de Logitech Harmony One+ weg geven. Kijk snel hier hoe je kans maakt.
Kans mis gelopen dan kun je de Logitech Harmony One+ in onze eigen StyleCowboys Shop kopen.
Foto’s
Verder lezen over Televisie
Living07.12.2023
5 regeldingen om aan te denken als je gaat verhuizen
Multimedia22.07.2022
Waarom zou je een TV in de keuken willen?
Travel11.01.2021
Long Way Up is veruit het leukste reisprogramma dat je gaat zien
Multimedia24.07.2020
Lifestyle TV The Sero ontworpen voor verticale content
Je smartphone aan de muurLifestyle02.05.2020
Alle klusjes in huis gedaan? Geef dan je apparaten een voorjaarsschoonmaak!
Zo pak je dat aanGadgets21.04.2020
Sony’s nieuwe XH95 tv is uitgerust met de nieuwste beeld- en geluidstechnologieën
Domotica09.04.2019
Zwevende tv meubels zijn helemaal hip
Optimaal genieten van je televisieGadgets04.09.2018