Hoe belangrijk is design voor Scholtès uiteindelijk gaat het om de functionaliteit?
Design is voor Scholtès heel belangrijk. Uiteraard komen functionaliteit en prestaties als eerste aan bod, maar ook het ontwerp is bij Scholtès van groot belang. Wij kiezen bij Scholtès voor producten met bijna professionele prestaties voor in de thuiskeuken, en dit zijn producten met de beste technieken en de best mogelijke prestaties. Mensen die Scholtès kopen, kopen kwaliteit maar willen daarnaast ook een product dat zich onderscheidt in tijdloos design. Dan zijn ze bij Scholtès aan het goede adres, want het merk heeft de laatste drie jaar drie “Good Design awards” gewonnen: voor de Multiplo, voor de Jewel ovalen eilandschouw en voor de Big Capacity oven..
We hebben heel kort een innovatie gezien op het gebied van komen met gas waarbij het vuur verticaal onder een pan komt te staan, wat is het effect van deze nieuwe technologie ?
Het effect van deze nieuwe gaskookplaat met de gepatenteerde Planar Technology is dat de warmte beter wordt verdeeld, met minder warmteverlies, om eenvoudiger, beter en sneller te presteren. Dankzij de circa 400 kleine gaatjes in de brander wordt de warmte gelijkmatig verspreid en wordt de kooktijd fors teruggebracht: gemiddeld 20% in vergelijking met traditionele gasbranders. Bovendien zijn de branders uit één stuk gemaakt en zijn ze vrijwel volledig vlak, wat leidt tot een zeer strak design. De pandragers zijn gemaakt van gietijzer voor optimale soliditeit.
![Scholtes_Planar_Technology]()
Wat zijn de belangrijkste andere innovaties die we in de keuken van Scholtès de komende jaren mogen verwachten?
Over nieuwe innovaties kunnen we weinig zeggen; deze zullen als eerste worden gepresenteerd tijdens de tweejaarlijkse Eurocucina meubel- en keukenbeurs in Milaan in april 2012. Trends gaan bij Scholtès altijd richting innovatie, professionaliteit en tijdloos design.
We leven in een tijd waar het besparen van energiegebruik een steeds belangrijker onderwerp wordt. Hoe kun je daar als producent van keukenapparatuur op inspelen?
Daar kunnen wij met onze keukenapparatuur juist goed op inspelen, door energiezuinige apparaten te maken. Zo vallen onze ovens in energieklasse A en hebben wij een tijdbesparende en energiebesparende gasbrandertechnologie uitgevonden. Ook heeft Scholtès een breed assortiment inductiekookplaten,toch de meest efficiënte vorm van koken wat betreft energieverbruik. Onze vaatwassers zijn zeer energiezuinig. De nieuwe modellen vallen zelfs in energieklasse A++ en ook het waterverbruik is de laatste jaren flink teruggedrongen. Daarbij komt ook nog dat de capaciteit van de vaatwassers is uitgebreid van 12 naar 14 couverts, dus als je gaat kijken naar het verbruik per couvert, dan is het lagere verbruik helemaal spectaculair te noemen. Daar komt nog eens bij dat de vaatwassers behoren tot de stilste op de markt, slechts 42 dB, en bovendien zijn de korven zeer flexibel in te delen en eenvoudig te gebruiken.
Als je morgen nieuwe apparatuur wilt aanschaffen voor in de keuken, waar moet je dan als consument vooral op letten? (3 tips van Scholtès)
Tip 1: Let niet alleen op de prijs, maar let ook vooral op de functies en de mogelijkheden en op de (professionele) prestaties van de apparaten.
Tip 2: Let behalve op prestaties vooral ook op het design van de apparaten. Het oog wil tenslotte ook wat.
Tip 3: Let bij vaatwassers niet alleen op het verbruik, maar ook op het geluidsniveau, de capaciteit in aantal couverts, het gebruiksgemak en de flexibiliteit van de indeling van de korven.
De laatste vraag kan niet uitblijven, met al dat kookgeweld willen we natuurlijk weten hoe je de perfecte Kalkoen kunt bereiden voor de kerst. Jullie mogen het zeggen :
Gevulde kalkoen gebraden in honing :
Ingrediënten:
Voor 8/10 personen
• Een grote kalkoen (klaar voor gebruik)
• Vulling (naar smaak van vlees, groente, gedroogd fruit…)
Kookvocht:
• 1 peer
• 2 wortels
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 bosje verse kruiden
• zout, peper
• 1 mespunt safraan (naar wens)
• 200 gr. honing.
Bereidingswijze:
• Vul de kalkoen met de vulling.
• Bind de kalkoen dicht. Plaats de kalkoen in een grote pan.
• Voeg de ingrediënten voor het kookvocht toe en bedek met water.
• Breng de ingrediënten langzaamaan aan de kook en draai de vlam omlaag om het geheel langzaam te laten koken.
• Laat de kalkoen een uur lang koken, verwijder de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen (deze handeling kan heel goed een dag van te voren uitgevoerd worden zodat de kalkoen vervolgens een nacht lang in het kookvocht marineert en zo de op smaak komt en correct gehydrateerd raakt). Laat de kalkoen uitlekken en leg hem in een ovenschaal.
• Schuif de ovenschaal op niveau 1 of 2 de oven in en braad hem 1h30 uur lang op 190°C met behulp van de functie “braadsel”.
• Bevochtig de kalkoen af en toe met het kookvocht en controleer de kleuring van het vlees (dit wordt dankzij de honing bevorderd).
• Laat de kalkoen ongeveer 10 minuten rusten alvorens hem te serveren.